Frequently asked questions

 

We hopen dat je hier het antwoord zal vinden op al je vragen. Zo niet, aarzel niet ons te contacteren: rico@edentables.be

hoe is mijn tafel of bloempot gemaakt?

Onze tafels zijn op basis van 'Romeins' cement (natuurlijke hydraulische kalk), gewoon cement, lichtgewicht mineralen en organische materialen. Dit alles wordt met elkaar vermengd en in een mal geplaatst. Later wordt de tafel met de hand opgeschuurd en bewerkt om er een rustieke en rotsachtige textuur aan te geven. Het resultaat moet eerst een maand 'curen' om zijn sterkte te verkrijgen, en vervolgens minstens volledig uitdrogen. 1 tafel maken duurt dus meer dan 2 maanden, en is een proces dat veel geduld vereist.

Zijn de planten en decoratie inbegrepen bij de tafels?

Neen, de tafels komen standaard zonder planten, maar je kan opteren voor onze plant & deco packs verschillende thema's. Onze packs bevatten alles wat je nodig hebt om je tafel creatief mee af te werken en in te richten. Kies het juiste formaat dat overeenstemt met de diameter van je tafel uit het keuze menu in de webshop. Je kan ook kiezen om zelf planten en toebehoren te voorzien en daarmee je tafel af te werken.

is mijn tafel of bloempot waterdicht?

Ja! Onze tafels en indoor bloempotten zijn waterdicht.

Hebben de tafels drainage?

De tafels hebben geen drainage, daarom raden wij aan spaarzaam water te geven en gebruik te maken van een hydrometer om na te gaan of de planten water nodig hebben.

 Als je een van onze plant & deco packs bij je tafels bestelt zijn de hydrometer en een speciale luchtige potgrond mix met actieve houtskool inbegrepen in het pakket. Wist je dat de meeste kamerplanten eerder lijden onder een teveel aan water dan te weinig? Wees dus zuinig met de gieter. Eenmaal per twee weken wat water in de zomer voor onze tafels met cactussen en vetplanten (beach, desert, green) is meer dan voldoende, in de winter zelfs maar eenmaal per maand! Onze tafels met bladplanten (jungle, green) krijgen graag eenmaal per zeven a tien dagen water. 

Wat als mijn bestelling beschadigd aankomt?

We hebben een 100% tevredenheidsgarantie. Indien je bestelde item beschadigd is, sturen we jou zo snel mogelijk een vervanging. Omdat al onze producten handgemaakt zijn, kan het zijn dat jou product niet meer in stock is. In dat geval vragen we om wat geduld te hebben, we doen ons uiterste best je zo snel mogelijk een vervanging te sturen. Je kan ook een vergelijkbaar, evenwaardig product kiezen of je geld teruggestort krijgen indien je het product retour stuurt. Hou er ook rekening mee dat elke tafel of bloempot uniek is. Lichte variaties in vorm, textuur of lichte kleur afwijkingingen horen bij het proces en zijn wat elk stuk uniek maakt, en worden niet aanvaard als reden om een stuk terug te sturen.

Welke planten kan ik in mijn tafel of bloempot zetten?

Je kan een grote variëteit aan planten gebruiken. Hou er bij de tafels wel rekening mee dat door de glazen plaat de hoogte beperkt is. Kies hangende planten of planten die niet hoger worden dan een tiental centimeter.  Indien je opteert voor onze plant & deco packs maken wij voor jou een selectie van planten die perfect passen. Onze bloempotten zijn te koop met of zonder planten. Wij bieden zowel bloempotten en planten aan voor binnen en buiten, en uitzonderlijke en originele plantensoorten.

Hoeveel licht heeft mijn tafel nodig?

Dat hangt er van af welke planten je kiest, maar over het algemeen hebben planten voldoende natuurlijke lichtinval nodig om gezond te kunnen groeien. Onze plant & deco packs met cactussen en vetplanten hebben de grootste lichtbehoefte. Geef ze een plekje in de buurt van een grote raampartij. Onze plant & deco packs met bladplanten doen het ook goed met iets minder lichtinval. Zelf gebruiken we vaak 'clip on' groeilampjes om het natuurlijke licht aan te vullen. Dit zijn lampjes die je aan het glas van je tafel kan vastklikken en die het natuurlijke licht van de zon nabootsen. Onze favoriet vind je hier: https://www.lumeri.eu/collections/bulbs/products/lumeri-desk-2-60

Kan het glas makkelijk verwijderd worden?

Ja! Het glas is bevestigd met zuignapjes en kan in enkele seconden verwijderd worden. Het is vaak echter niet nodig om het glas te verwijderen om bvb. water te geven, dit kan perfect terwijl het glas blijft liggen.

Zijn jullie bloempotten geschikt voor binnen of buiten?

Wij hebben zowel bloempotten voor binnen als buiten. Het enige verschil is dat onze potten voor buiten voorzien zijn van drainage gaten om het water van overvloedige regenval te laten afvloeien, en dat onze indoor bloempotten waterdicht zijn.